Ένας χάρτης που αποκαλύπτει τις χώρες που είναι πιθανότερο να επιβιώσουν από την αλλαγή του κλίματος
Ένας χάρτης που αποκαλύπτει τις χώρες που είναι πιθανότερο να επιβιώσουν από την αλλαγή του Η αλλαγή του κλίματος είναι πραγματική και προχωρά χωρίς καμία θεραπεία , αλλά σήμερα το ερώτημα είναι, μπορεί η χώρα σας να επιβιώσει;
Η τήξη των φύλλων πάγου, οι εγγραφές υψηλής θερμοκρασίας, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, είναι μερικές μόνο από τις προειδοποιητικές ενδείξεις.
Η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις πιο επείγουσες κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Προκαλείται από την τεράστια και συνεχή συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρά μας ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, η κλιματική αλλαγή προκαλεί μια σειρά ανησυχητικών περιβαλλοντικών συμβάντων.
Τα χιονισμένα τοπία χαλαρώνουν αργά για να εγκαταλείψουν μια ακατοίκητη ερήμωση, οι αυξανόμενες θερμοκρασίες στη θάλασσα σκοτώνουν χιλιάδες μίλια κοραλλιογενών υφάλων και θαλάσσια ζωή, ενώ τα μη φυσιολογικά φαινόμενα καιρού γίνονται όλο και πιο κοινά και κοστίζουν χιλιάδες εκατομμυρίων ευρώ στα πληγέντα έθνη. Για παράδειγμα, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο τυφώνας Harvey του 2017 προκάλεσε ζημιές μεταξύ 48 και 134 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό χρησιμεύει ως παράδειγμα των καταστροφικών επιπτώσεων που θα μπορούσε να έχει η αλλαγή του κλίματος στον πλανήτη μας στο μέλλον αν δεν κάνουμε τίποτα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα.
Παρόλο που είναι σαφές ότι δεν υπάρχει μια ενιαία γωνιά του κόσμου που να είναι ασφαλής από τις αλλαγές που συμβαίνουν στο κλίμα μας, θέλαμε να μάθουμε ποιες χώρες διατρέχουν μεγαλύτερο ή μικρότερο κίνδυνο να υποστούν τις συνέπειες της αλλαγής του κλίματος .
Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, εξετάζουμε τα δεδομένα από τον δείκτη ND-Gain που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο Notre-Dame. Στην παρούσα έκθεση αναλύθηκαν 181 χώρες σε σχέση με την ευαισθησία τους στην αλλαγή του κλίματος και τον τρόπο με τον οποίο είναι διατεθειμένοι να το αντιμετωπίσουν ή να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν καλύτερα, με βάση παράγοντες όπως η ιατρική περίθαλψη, ο εφοδιασμός τροφίμων και η σταθερότητα της κυβέρνησης.
Αναλύουμε επίσης την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται από όλες τις 181 χώρες κάθε χρόνο για να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο κάθε έθνος συμβάλλει στην αλλαγή του κλίματος. Αυτό μας επιτρέπει να συγκρίνουμε την πιθανότητα κάθε χώρα να επιβιώσει από τις αλλαγές στο παγκόσμιο κλίμα με την ευθύνη της για το φαινόμενο.
Ποια χώρα είναι πιθανότερο να επιβιώσει από την κλιματική αλλαγή;
Η απάντηση είναι η Νορβηγία , χάρη στη χαμηλή βαθμολογία της ευπάθειας και την υψηλή βαθμολογία της προετοιμασίας. Οι σκανδιναβικοί γείτονές του έκαναν επίσης καλά, με τη Φινλανδία (3η), τη Σουηδία (4η), τη Δανία (6η) και την Ισλανδία (8η) να πάρουν 5 από τα 10 καλύτερα μέρη για να επιβιώσουν. Σύντομα, πρέπει όλοι να φεύγουμε στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και του Βόρειου Ατλαντικού για να ζήσουμε τις τελευταίες μέρες μας σε περίπτωση που ο πλανήτης μας γίνει ακατοίκητος.κλίματος
Είναι αξιοσημείωτο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατατάχθηκαν στις πρώτες 10, με 12 και 15 θέσεις αντίστοιχα. Και τα δύο έθνη ονομάστηκαν μεταξύ των 10 χωρών που πιθανότατα θα επιβιώσουν στην κλιματική αλλαγή στην έκδοση του 2015 αυτού του χάρτη, αλλά μια γενική επιδείνωση της ευπάθειας και του ποσοστού ετοιμότητας τους έκαναν να πέσουν στην κατάταξη.
Ακόμα πιο περίεργο είναι η θέση της Κίνας στην κατάταξη: 59η. Αν και μπορούμε να πούμε ότι είναι η μεγαλύτερη αιτία της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως, η οποία εκπέμπει ετησίως στην ατμόσφαιρα το τεράστιο ποσό των 9040 μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα, αυτό το έθνος είναι αρκετά ευαίσθητο όσον αφορά τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον αυξανόμενο πληθυσμό της χώρας, ο οποίος ασκεί μεγάλη πίεση στους φυσικούς πόρους και τις δημόσιες υπηρεσίες της Κίνας. Κατά ειρωνικό τρόπο, η ευπάθεια της Κίνας στην αλλαγή του κλίματος σημαίνει, επομένως, ότι θα μπορούσαν να αποκομίσουν όσα σπείρουν.
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ηττημένοι;
Στο άλλο άκρο της κατάταξης, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι φτωχότερες και λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από την κλιματική αλλαγή. Οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής λαμβάνουν τις τελευταίες 10 θέσεις επιβίωσης, ονομάζοντας τη Σομαλία ως το λιγότερο πιθανό κράτος να επιβιώσει από την κλιματική αλλαγή.
Το Τσαντ, η Ερυθραία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έκαναν επίσης κακή κατάσταση λόγω της ασταθούς τους κυβέρνησης, των ασθενών υποδομών, της έλλειψης ιατρικής φροντίδας και της έλλειψης τροφίμων και νερού.
Οι εκθέσεις αυτές χρησιμεύουν ως σαφής υπενθύμιση της ανάγκης για τις πιο πλούσιες και ισχυρότερες χώρες να υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα έθνη του κόσμου. Ακόμα περισσότερο όταν πολλές από τις πλουσιότερες οικονομίες είναι εκείνες που συμβάλλουν περισσότερο στην αλλαγή του κλίματος, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν. Ταυτόχρονα, οι φτωχές χώρες με λιγότερη ευθύνη είναι εκείνες που υποφέρουν περισσότερο.
Προς το σκοπό αυτό, η Ερυθραία εκπέμπει μόνο 0,01% του συνολικού διοξειδίου του άνθρακα που παράγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο: μόλις 0,6 μετρικούς τόνους CO₂ σε σύγκριση με 4997 τόνους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είναι αλήθεια ότι η αλλαγή του κλίματος θα επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οπότε αυτός ο χάρτης δείχνει με σαφήνεια ποιες χώρες είναι οι πιο επηρεασμένες (και λιγότερο επηρεασμένες). Αυτή τη στιγμή, αυξάνεται η πίεση για τους ηγέτες του κόσμου να βρουν μια αποτελεσματική λύση για να σταματήσουν οι κλιματικές αλλαγές προτού είναι πολύ αργά και τα έθνη αρχίζουν να υποκύπτουν στις καταστροφικές συνέπειες ενός κόσμου που θερμαίνεται καθημερινά
https:// blog.theecoexperts .co. uk